Innovatív Kirándulás Külső megfigyelők szemével

Innovatív kirándulás - belső szemmel

Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.

Albert Einstein

A jelenlegi helyzet

A jövőépítés akár társadalmi akár gazdasági ügyként szemléljük, mindannyiunk felelőssége.

A ma diákjai lesznek a jövő építői, akiknek a képessége, készsége, tudása, tapasztalata fogja meghatározni ahogyan és amiben élünk. Megannyi kérdés merül fel egy diákban, azzal kapcsolatban hogyan válasszon pályát, mi szeretne lenni, ha vége a tanulási időszaknak, milyen egy munkahely, mi teszi őt versenyképessé.

Illetve a ma munkahelyei a jelen építői és jövő építői is lehetnek, amennyiben versenyképesek, nyereségesek és innovatívak tudnak maradni.

A célok teljesítése során a munkahelyekben is felmerül a kérdés milyen módszerekkel lehetnek innovatívak; hogyan tudnak új ötleteket, megoldásokat kitalálni, piacra dobni, fenntartani, újra változtatni; hogyan tudnak könnyen, gyorsan új megoldásokat kitalálni a meglévő problémákra a régi munkaerővel, akik nem minden esetben merik megkérdőjelezni a „status quo”-t.

A program célja

A Future Wheel Innovatív Kirándulás – Külső megfigyelők szemével célja, hogy diákok betekintést nyerhessenek az általuk preferált (vágyott) munkahely világába és tapasztalatot szerezzenek a munkahely működéséről, munkafolyamatokról, kapcsolatba kerüljenek ott dolgozó munkatársakkal. A munkahely pedig innovatív megoldásokat kapjon problémáira a diákok közreműködésével.

Kiknek ajánljuk a programot?

Olyan munkahelyeknek, akiknek fontos, hogy a jövő építőinek ügyét kezükbe vegyék, akik versenyképességüket, nyereségességüket a megkérdőjelezés képességében erős fiatalokkal is meg akarják osztani.

Olyan diákoknak, iskoláknak, ahol a pályaválasztási kérdés nem csak egy a sok közül, ahol fontos, hogy a szaktantárgyi tudás elsajátítása mellett a diákok versenyképességük biztosításához szükséges egyéb naprakész ismereteket is szerezzenek és amennyiben szükséges, van rá igény, úgy ezeket az ismereteket az iskola javára és fejlődésére fordítsák a későbbiekben.

A programon való részvételhez előképzettség nem szükséges.

Mit nyerhet a programon való részvétellel?

Munkahely:

  • Új problémamegoldó és innovatív szemléletmódot, módszertani eszközök ismeretét, amit a műhelymunkát követően is használhat céljainak elérése érdekében munkafolyamatai javítása és fejlesztése kapcsán.
  • Megoldási javaslatokat problémájára (munkafolyamat, termék, rendszer, munkakörnyezet, stb.)
  • Támogathat (Pályaválasztás CSR) jövőt építő diákokat pályaválasztásban (ami a Munkahely értékei között is szerepeltethet későbbiekben)
  • További együttműködésre lehetőséget adó kapcsolatot a diákokat oktató iskola intézményével, vezetésével

Diák:

  • Munkahelyi tapasztalatot, segítséget a pályaválasztáshoz
  • Problémamegoldó és innovatív szemléletmódot, módszertani eszközök ismeretét, amit a műhelymunkát követően is használhat céljainak elérése érdekében akár a mindennapok során is

Iskola:

  • Problémamegoldó és innovatív szemléletmódot, módszertani eszközök ismeretét, amit a műhelymunkát követően a diákok más célok elérése érdekében is használhatnak az iskolában
  • További együttműködésre lehetőséget adó kapcsolatot a munkahely intézményével, vezetésével

 

Sós Orsolya, tréner

Változáskezelő tréner:

Sós Orsolya
Változáskezelő (Six Sigma Master Black Belt)
Future Wheel

Innovatív Kirándulás - Belső megfigyelők szemével

Tovább a programhoz

Szüleim munkahelye másképp


Tovább a programhoz

Változáskezelés tanácsadás


Tovább a programhoz

Érdeklődik a Future Wheel programjai iránt? Kérdése van?